Behandeltraject

Vooraf
Voor de eerste afspraak houd je een voedingsdagboek bij, zodat de therapeut inzicht krijgt in je voedingspatroon.

Eerste consult
Naar het eerste consult neem je het ingevulde voedingsdagboek en eventuele eerdere testresultaten (bijvoorbeeld bloedonderzoek via huisarts of specialist) en bijsluiters van gebruikte medicatie mee.

Op basis van een uitgebreid vraaggesprek worden de klachten, de medische historie en het voedingspatroon in kaart gebracht. Hierbij wordt tevens gekeken naar het totaalbeeld van de huidige fysieke en mentale belasting.

Om meer informatie te verkrijgen en het advies te optimaliseren, kunnen er tijdens het consult diverse (bloed)testen worden uitgevoerd. Welke testen worden afgenomen, varieert per cliënt en per klacht. 

Ook kan met behulp van een bio-impedantieweegschaal het gewicht, het vetpercentage, de spiermassa en het vochtgehalte van het lichaam worden gemeten. Bovendien kan het noodzakelijk zijn extern aanvullend onderzoek te laten uitvoeren. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om bloed-, darm- of specifiek urineonderzoek, of het laten testen van de belasting van zware metalen op het lichaam.

Adviezen
Op basis van het onderzoek wordt een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan omvat adviezen op het gebied van voeding en leefstijl, en, bij tekorten, voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen, kruiden en aminozuren. Het behandelplan heeft als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

De kracht van de orthomoleculaire PNI therapie is dat het behandelplan volledig op de cliënt wordt afgestemd. Geen mens is immers hetzelfde!

Vervolgconsulten
Desgewenst kunnen er vervolgconsulten worden ingepland. Het hersteltraject is afhankelijk van de ernst en de tijdsduur van de klacht. De vervolgconsulten duren in principe één uur.

Meer informatie / afspraak
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-11160325